El Fòrum Veïnal, un espai per a la reflexió

Des de l'any 2000 la Favb promou un àmbit de reflexió ciutadana i associativa, el Fòrum Veïnal, per tal de mantenir actiu el debat sobre les problemàtiques urbanes, enfortir la participació ciutadana i analitzar i donar suport a les diferents iniciatives locals.

VII Fòrum veïnal: Convivència i seguretat als barris

El desembre de 2019 la Favb va organitzar al CCCB el Fòrum Veïnal sobre convivència i seguretat.
L'objectiu era analitzar i reflexionar sobre les dinàmiques que incideixen en la percepció d'inseguretat que molts veïns i veïnes tenien en el context de la suposada "crisi de seguretat" que va saltar als mitjans de comunicació durant l'estiu, provocant una gran alarma social.

VI Fòrum veïnal: Els barris amb ulls de dona

El 5 i 6 de maig de 2017 es va portar a terme el primer Fòrum Veïnal de Dones de Barcelona, al centre cultural Teresa Pàmies.

Amb l'objectiu de trobar nous espais de reflexió, les jornades van servir per compartir neguits i vivències i potenciar la creació d'una xarxa veïnal feminista que es pugui consolidar a la ciutat.

Podeu consultar els continguts al blog https://forumdonesbcn.wordpress.com

V Fòrum veïnal: L'Urbanisme a Barcelona

Barcelona continua estando en boca de todos y todas. La ciudad de los prodigios, uno de los principales motores económicos del Estado durante gran parte de los siglos XIX y XX; la ciudad burguesa y obrera por excelencia, modernista y popular; capaz de levantar museos, iglesias, palacios y monumentos de prestigio internacional, pero también de ser, como bien recordara Engels, la ciudad con más barricadas de toda Europa.

IV Fòrum Veïnal: Ecologia Urbana

IV Fòrum Veïnal: Ecologia Urbana

Els dies 7 i 8 de novembre la Favb va organitzar el 4t Fòrum Veïnal Barcelonès sobre ecologia urbana, una trobada que va reunir un centenar de persones de diversos àmbits socials i en el qual es van voler establir les bases per treballar en el futur des del moviment veïnal els temes ambientals. Amb el material que va sorgir d'aquesta trobada es realitzarà un manifest conjunt.

D'altra banda, amb els materials que es van treballar es prepararà un número especial de la publicació Quaderns de Carrer.

III Fòrum Veïnal: Equipaments, quan?

Manifest del III Fòrum Veïnal Barcelonès

Manifest del tercer Fòrum Veïnal Barcelonès

Vivim la Ciutat com l'escenari de grans desigualtats socials, i en aquest escenari la dotació d'equipaments apareix com un element essencial per tal de garantir la qualitat de vida de les persones.

Els equipaments han estat una reivindicació històrica del moviment veïnal de Barcelona, però al mateix temps han estat una de les assignatures pendents d'un Ajuntament que en aquests terreny, després de 25 anys, encara no ha fet els deures al conjunt de la Ciutat.

II Fòrum Veïnal: Participació, especulació i equipaments

Manifest del II Fòrum Veïnal Barcelonès

El primer Fòrum Veïnal Barcelonès es va convocar el maig de l'any 2000 com a espai de reflexió ciutadana i associativa amb els següents objectius: donar suport mutu a les diverses actuacions locals; conscienciar la ciutadania de la necessitat de participació; coordinar i articular un front comú d'acció, i debatre de forma permanent sobre diferents problemàtiques urbanes amb vistes a la recerca d'alternatives.

I Fòrum Veïnal

El 20 de maig de 2000 es va celebrar al centre cívic Fort Pienc el I Fòrum Veïnal Barcelonés, un espai que es va constituir com una eina per coordinar les reivindicacions veïnals que tingués continuïtat en el temps.