Manifestació pels 'Drets civils i socials per a tothom! Unim-nos contra el racisme, el feixisme i la islamofòbia'

dissabte, 17 març, 2018 - 12:00 a 13:00

El dissabte 17 de març s'ha convocat una manifestació pels Drets civils i socials per a tothom! Amb la consigna Unim-nos contra el racisme, el feixisme i la islamofòbia, la marxa començarà a les 12:00 hores al Parc Josep Serra Martí de Nou Barris i acabarà a les 13:00 hores a la Plaça de la República.

Manifest:

Drets civils i socials per a tothom!
Unim-nos contra el feixisme, el racisme i la islamofòbia

Des de fa bastants anys, se celebren protestes unitàries amb motiu de la jornada internacional contra el racisme i el feixisme a cada vegada més ciutats arreu del món. Aquest 17 de març es preveuen mobilitzacions a ciutats com: Amsterdam; Atenes; Barcelona; Berlín; Cardiff; Copenhaguen; Dublín; Glasgow; Istanbul; Londres; Melbourne; Nicòsia; París; Praga; Tessalònica; Varsòvia; Viena; Zürich…

El racisme institucional manifestat a l’Estat espanyol en la Llei d’estrangeria i a Europa en polítiques com l’acord amb Turquia i l’aixecament per tot arreu de murs i tanques, es veu ara reforçat per la política antimigratoria de Donald Trump.

Per la seva banda el feixisme creix a Europa: el FPÖ acaba d’entrar al govern d’Àustria i Le Pen podria guanyar les properes presidencials a França. Ara l’extrema dreta comença a tornar a sortir del clavegueram també a l’Estat espanyol amb un auge preocupant d’accions violentes per part de grups feixistes que gaudeixen d’una impunitat inacceptable.

Feixisme i racisme van de la mà. Tots dos criminalitzen la gent migrada i refugiada fent-la responsable de la crisi econòmica i de les retallades pressupostàries, tots dos defensen l’autoritarisme i el “primer els de casa”, discriminant contra qui vegin com diferent.

El poble, els veïns i veïnes dels barris, els treballadors i treballadores, la joventut, han mostrat repetides vegades la seva ànsia d’acollir, el seu respecte pels drets humans, per la igualtat de les persones i el seu rebuig al feixisme.

Com a part d’aquest clam popular protestarem contra el racisme en general, però també contra l’extrema dreta, que estén el racisme, dóna suport al racisme institucional i ho aprofita per créixer. Serà un dia per renovar el nostre compromís amb la gent refugiada i migrada, per exigir vies segures d’entrada a Europa i una acollida digna i igualitària per a les persones nouvingudes. Per exigir el tancament dels CIEs. Per exigir plens drets per a tothom i la derogació de la Llei d’estrangeria. Per reafirmar la nostra lluita contra el racisme, la islamofòbia i l’antisemitisme que amenacen de trencar la convivència en els nostres barris, pobles o ciutats. Per exigir que s’acabin els controls policials basats en perfils ètnics.

Perquè ja n’hi ha prou de discriminar les persones en funció del seu origen, color de pell, creences… Si avui neguen els drets a una minoria, és una vergonya per a tota la societat i demà ens pot passar a la resta. És que a més de ser racista, el feixisme fomenta l’odi cap a la gent LGBTI, les dones, activistes sindicals i d’esquerres, les persones que qüestionen la seva visió de la unitat nacional… El racisme i el feixisme ens amenacen a totes i tots.

En aquesta jornada internacional, sumem-nos al crit internacional i unànime No Passaran! No al racisme, no al feixisme!

Unitat contra el feixisme i el racisme

Us podeu adherir al manifest en aquest enllaç

Informació
Data: 
17/03/2018 - 12:00 a 13:00
Adreça: 
Parc Josep Serra Martí