Acció reivindicativa al Gòtic en suport del veïnat de n'Arai, 3

dissabte, 23 novembre, 2019 - 12:00

Aquest dissabte 23 de novembre a les 12:00 hores les veïnes de n'Arai 3 tornen a la càrrega amb un taller de pancartes i un vermut a la plaça George Orwell.

El passat mes de març van fer públic el seu cas en roda de premsa. Víctimes d'una subhasta per part del Govern de Catalunya i d'un litigi judicial, la seva situació és molt precària, renovant contractes mes a més, en alguns casos.
El seu cas és una història llarga. El 2009, la Generalitat va heredar abintestadament el seu edifici i va decidir subhastar-lo el 2015. Des de llavors la propietat de la finca està en litigi judicial, i tot sembla indicar que es resoldrà en favor de la Fundació Hospital Clínic.
Mentrestant, la finca està en condicions ruïnoses sense que ningú hi faci res i les veïnes (més de 20), estan en situació de vulnerabilitat contractual. En alguns casos, amb pròrrogues del lloguer que es renoven mes a mes. No reben cap resposta i no saben què passarà amb els seus contractes.

Després d'explicar la situació en roda de premsa, al març, vam aconseguir una reunió trilateral entre el Govern de Catalunya, la Fundació Clínic i l'Ajuntament de Barcelona.
Finalment, el Govern de Catalunya no es va presentar a la reunió, tirant pilotes fora i passant tota la responsabilitat a la Fundació Clínic.

A la reunió, on van assistir dues responsables de la Fundació, l'aleshores regidora Gala Pin i l'actual regidor Jordi Rabassa Massons, la Fundació es va comprometre a donar respostes després de l'estiu i a valorar la situació de les veïnes.
L'Ajuntament de Barcelona es va comprometre a actuar de mediador. Des de llavors no hi ha hagut resposta. Segons la Fundació i el Govern de Catalunya, la resolució del litigi fa temps que és imminent.

Tot i així, ningú ha donat resposta a les demandes de les veïnes:

- Renovació de contractes a preus socials.
- Millora urgent de les condicions de la finca.

La situació dels llogaters/es cada cop és més precària. S'acaben els contractes, es prorroguen, i la sensació d'abandonament és enorme.
Què farà la Fundació Clínic? Una fundació que treballa en salut mental hauria de ser molt conscient que especular afecta la salut de les veïnes.

Informació
Data: 
23/11/2019 - 12:00
Adreça: 
Plaça George Orwell