Roda de premsa - Llançament de la campanya "Contra l’especulació, defensem el 30%!"

  • Publicat el divendres 10 de novembre del 2023 | 9:48

Les entitats socials que formem el Grup Promotor del 30% a Barcelona convoquem als mitjans a una roda de premsa el pròxim dilluns 13 de novembre per alertar que la mesura està en perill i que ens hem organitzat per parar els peus al nou Govern de Barcelona en l’intent de desactivar-la.

Davant d’un nou atac a la mesura del 30%, no permetrem que Barcelona retrocedeixi en polítiques d’habitatge retallant-la i buidant-la de contingut, en un context en què els lloguers s’han incrementat tres vegades més que els ingressos de les famílies, les veïnes són expulsades dels seus barris per la turistització i l’accés a un habitatge digne esdevé més un privilegi que un dret.

La ubicació escollida per a la roda de premsa no és casual. La futura nova promoció del carrer de Pelai 1B -que avui dia són encara tot just els fonaments i el primer pis d’un futur nou edifici a menys de 500 metres de plaça Catalunya- incorporarà habitatges a preu regulat i per sota del de mercat. Per tant, és un lloc ideal per desmuntar les mentides dels qui diuen que el 30% no funciona i per visualitzar en directe el que està en joc si es retalla aquesta conquesta, guanyada gràcies a la lluita de les entitats i moviments socials.

Aturem l’intent de desactivar el 30% d’habitatge protegit per part de Collboni, Trias i els grans poders immobiliaris!

Convocatòria de la roda de premsa
Dia: Dilluns 13 novembre
Hora: 10.00 h
Lloc: Carrer de Pelai 1B

*El Grup Promotor del 30% a Barcelona el formen: Sindicat de Llogateres, Plataforma d’Afectades per la Hipoteca (PAH), Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic (ABDT), Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB), Observatori DESCA, Resistim al Gòtic, Sectorial d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús de la XES.

Secció :