Nova victòria veïnal al Baix Guinardó per eliminar l’amiant del barri

  • Publicat el dijous 11 de novembre del 2021 | 14:21

El veïnat del Baix Guinardó, amb el suport de l'AV del Baix Guinardó, la Plataforma Contra l’Amiant d’Horta-Guinardó i la Favb, ha aconseguit arrencar el compromís de la regidora del districte, Rosa Alarcón, de paralitzar la concessió de llicència per a la construcció d’un supermercat al barri fins que no s’hagi retirat definitivament i en condicions de seguretat la coberta d’amiant de l’immoble actual.

El local en qüestió, un antic aparcament interior que ha llogat la multinacional Aldi, es troba situat a l’interior d’illa del carrer Pi i Margall amb Ronda del Guinardó i carrer Sardenya, i té una coberta de fibrociment que ocupa una superfície d’uns 1.200 metres quadrats.

Després d’intenses converses amb els tècnics i la regidora del districte, on es van exposar arguments legals d’àmbit estatal, català i municipal relacionats amb l’amiant i el perill que comporta per al veïnat i l’entorn, es va arribar a la conclusió que la salut pública del barri està per sobre dels interessos econòmics del propietari.

L’acord no només suposa una victòria per al Baix Guinardó. També pot obrir la porta a trobar solucions per retirar les cobertes i parets de fibrociment en altres barris.

Podreu trobar més informació sobre el treball de la Comissió contra l'Amiant de la Favb en aquest enllaç.

Secció :